tirsdag 8. mars 2011

Siste kvelden i Laos

Da har vi kommet til siste kvelden i Laos. Vi dro fra Vang Vieng til Luang Prabang med buss og ankom halv fire paa natta. En noe motvillig tuk-tuk sjaafor skulle ta oss med til et gjestehus, men det gjestehuset var fullt. Vi er kanskje noe kravstore, men liker aa se et par for vi velger. Han kjorte oss til et eller annet uvisst sted, tok sekkene vaare ned fra taket, pekte ned en vei og sa at "her er det mange gjestehus". Saa var han borte... Heldigvis hadde han rett og vi fant et sted aa sove.

Luang Prabang er en utrolig fin by. Den staar paa UNESCOs Verdensarvliste. Laos er en gammel fransk koloni, og det ser man spesielt godt her. Alt er rolig og kl. 22 skal det vaere stille. Noe annerledes enn Vang Vieng... Vi har blitt litt kjent med noen andre backpackere og motes paa kvelden paa det som kanskje kan kalles en bar. I gaar saa vi Orlando Bloom!!! (eller en som liknet veeeldig i hvert fall).

I gaar leide vi motorsykkel (moped ville vel heller vi sagt) og kjorte til et fossefall 3 mil utenfor byen. Ingen av oss kan skryte paa oss noe saerlig erfaring med sykler, spesielt ikke halv-automat. Etter 2 minutters opplaering kjorte utleie folka leende avgaarde. Skjonner ikke hvorfor det etter at vi faktisk spurte hvordan man skrur den paa... :-p Vi overlevde i hvert fall. og fossefallet var utrolig flott!

Maren kjorer, og ja, vi bruker hjelm! Men litt usikker paa effekten ettersom de er ALT for store...
Det var et bjornereservat ved fossefallet... Utrolig sote bamser :)
Her badet vi. Kaldt, men utrolig deilig i den intense varmen ellers her...
Etter en hard dag trengte vi noen timer massasje paa toppen  av et hotell ;)
I dag har vi kjort ut paa bygda, men det var en aldri saa liten bomtur (vi skylder paa Lonely Planet for daarlig informasjon).

Vel, det er alt vi har aa melde for naa. I morgen venter en 22 timers busstur. Herlig!